Òmnium Cultural
Escola de Formació Guillem Agulló
Òmnium Cultural
Escola de Formació Guillem Agulló

Formació

Prepara't amb nosaltres

Formació

Oferim una programació d’activitats en diferents formats arreu dels Països Catalans, en universitats públiques, a mida! Busca quina és la teva manera de formar-te amb nosaltres.

## Formació
## Formació

Filtres:

Presencial
Curs universitari

Formació

L'extrema dreta en les democràcies contemporànies

L'Escola arriba a la Universitat Pompeu Fabra per analitzar el fenomen que amenaça les democràcies en l'àmbit internacional. En aquest curs sobre extrema dreta analitzarem què s'amaga rere l'onada reaccionària a casa nostra, quins són els seus antecedents històrics, com l'odi s'organitza en xarxes internacionals i per quins canals difon la seva propaganda. També parlarem d'antiracisme, de feminisme, de cultura i de múltiples estratègies comunitàries indispensables per teixir un antifeixisme divers i transversal.\ \ **Tarifes** 75€ preu general 45€ tarifa reduïda (socis Òmnium Cultural i estudiants universitaris)

Gratuït
Presencial
Itinerari

Formació

Itinerari sobre l'extrema dreta | Baix Llobregat - Marina

Són diverses les institucions democràtiques i els espais en la societat on l’extrema dreta ha consolidat un espai polític propi. Des de la lluita internacional contra l’avortament fins a la campanya contra la immigració o la igualtat de gènere, veiem com propostes fins ara allunyades de l’agenda pública tornen a estar a l’ordre del dia. Davant d’aquest escenari, cal plantejar-nos quins són els nous reptes de l’antifeixisme i quines han de ser les estratègies per fer front a l’extrema dreta. Impulsem l'itinerari formatiu sobre l'extrema dreta per generar un espai comú de formació, anàlisi i reflexió al voltant d'aquest fenomen. **Sessió 1. Desxifrem l’extrema dreta del s.XXI.**\ Analitzarem com el context de crisi política, social i migratoria ha ajudat en l’encaix de l’ideari de la nova extrema dreta en l’escenari polític europeu i com s’ha consolidat aquest espai polític en les institucions internacionals, com també a les institucions dels països catalans. **Sessió 2. Combatre l'extrema dreta: fer front als discursos d'odi des de la societat civil.** Aprofundirem en el concepte de discurs d'odi i les implicacions dels discursos d'odi en la societat. A més, coneixerem respostes que s'han donat des dels moviments antifeixistes per a la creació de projectes comunitaris amb capacitat d'incidir i fer front a l'extrema dreta.

Gratuït
Presencial
Acte

Formació

Capacitats diverses i exercici de la desobediència civil

Una mirada inclusiva a les pràctiques activistes i noviolentes és fonamental per garantir que tothom tingui l'oportunitat de participar i contribuir a la lluita pels drets i la justícia social. Aquesta formació és un espai de debat i laboratori de noves pràctiques dirigit exclusivament a persones amb capacitats diverses i trajectòria activista.

recursos

L'Escola ofereix una formació competencial dirigida a generar espais de reflexió, però també eines pràctiques que permetin incidir en les nostres realitats. Descobreix els nous recursos!

Subscriu-te al butlletí

Inscriu-te a la nostra newsletter gratuïta per estar al dia de les noves formacions i publicacions de l’Escola!

Nom *

Correu electrònic *

Òmnium Cultural
Escola de Formació Guillem Agulló
TwitterInstagram
Implica't-hi

Fes-te’n soci

Fes un donatiu

Compra productes de llengua